Forsiden
Læs dagligt relevante nyheder omkring emballage, mærkning og pakning på vores søstersite:
PACKobserver.dk
Har du problemer med visning af nyhedsbrevet? Klik her for at se det i din webbrowser.
14.11.14: En af Arlas største enkeltinvesteringer nogensinde blev indviet i går. Der er tale om et nyt laktoseanlæg, som skal give helt nye eksportmuligheder for mejerikoncernen, idet man nu kan fremstille lønsomme laktose-ingredienser til fødevareproducenter i hele verden.
Læs mere
14.11.14: Claus Meyer og brødrene Grønlykke vil kombinere deres virksomheder og IK Investment Partners bliver ny majoritetsaktionær. Ved at fusionere, vil de to familieejede selskaber være bedre egnet til at nå deres fælles ambition om at forbedre kvaliteten af fødevarer.
13.11.14: Budskabet om fordelene ved de nøglehulsmærkede og sundere alternativer har udvidet kendskabet til det fællesnordiske ernæringsmærke - også hos mændene. Men ifølge Fødevarestyrelsen er der stadig plads til forbedringer.
06.11.14: Erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer har i dag på sit delegeretmøde genvalgt Martin Merrild som formand. Og han tager hul på endnu en periode i spidsen for et landbrugs- og fødevareerhverv, der beskæftiger 169.000 personer, og som står for en årlig eksport på 156 mia. kr.
14.11.14: Æg er en naturlig, funktionel ingrediens, som de fleste industribagere vil beholde i deres opskrifter. Men ofte driver svingende priser dem til delvist at søge alternativer. Men der er også andre grunde til, at det at erstatte nogle af æggene i kagen kan være en god beslutning for varemærket.
14.11.14: Ostepulverproducenten Lactosan har spottet en ny tendens i markedet; nemlig is med ostepulver. Og det har fået virksomheden til at udviklet opskrifter på is med f.eks. norsk brunostpulver og camembert-pulver.
12.11.14: Aarhus Universitet skal i samarbejde med Syddansk Universitet og en række erhvervspartnere undersøge, hvordan man effektivt trækker farvestoffer ud af aroniabær, solbær og surkirsebær. Fra både forbrugerne og industriens side er der nemlig et stort ønske om at erstatte kunstige farvestoffer med et naturligt alternativ.
12.11.14: Jo mindre nitrit, der bliver tilsat forarbejdede kødprodukter, jo lavere niveauer af potentielt kræftfremkaldende nitrosaminer bliver dannet i produkterne. Tilsætning af f.eks. erythorbinsyre kan yderligere begrænse dannelsen af nitrosaminer. Det viser et ph.d.-projekt fra DTU Fødevareinstituttet.
14.11.14: En ny enhed til fugtanalyse fra Mettler Toledo skal give hurtige og pålidelige resultater, som giver virksomheder maksimal kontrol over deres fremstillingsprocesser og evne til at optimere produktets kvalitet. Enheden er designet til at gøre den nem at bruge også for utrænede operatører.
14.11.14: Med en ny produktlancering fra Nestlé vil et glutenfrit morgenmadsprodukt for første gang nogensinde stå side om side med andre kendte mærker i britiske butikkers hovedgang for cerealier, hvor man også finder andre populære Nestlé-produkter som Cheerios og Shreddies. Virksomheden betegner selv lanceringen som et gennembrud for tilgængeligheden af glutenfri kornprodukter.